1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Εκπαιδευτικά προγράμματα Κοινωνικές Πολιτιστικές

1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών «Ενεργός Πολιτειότητα. Πολίτης στο Σχολείο – Πολίτης του Κόσμου» (υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΑ)

Το σχολείο μας συμμετείχε στο 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών «Ενεργός Πολιτειότητα. Πολίτης στο Σχολείο – Πολίτης του Κόσμου» (υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΑ), που συνδιοργανώθηκε από το Εργαστήριο Κοινωνικών Επιστημών και Εκπαίδευσης  του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 χρόνων από την ίδρυση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης  και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου (Σύμβουλοι Εκπαίδευσης ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας), από τις 5 έως 7 Απριλίου 2024.

ΑΦΙΣΑ

Οι μαθητές μας μέσα από μια διαδικασία εξερεύνησης και ανακάλυψης με βιωματικό τρόπο, καλλιέργησαν και βαθμιαία οικοδόμησαν τις έννοιες των δικαιωμάτων των παιδιών (μη διάκριση, αγάπη, σπίτι, τροφή, οικογένεια, φιλία, υγεία – εκπαίδευση – συμμετοχή, ελευθερία γνώμης-έκφρασης).

Ανέπτυξαν δεξιότητες κοινωνικής ζωής όπως ενσυναίσθηση και ευαισθησία, υπευθυνότητα και επικοινωνία, συνεργασία και δημιουργικότητα.

Έτσι αποτύπωσαν την κατανόηση τους με ένα έργο ζωγραφικής όπως το αισθάνθηκαν.

ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Ζ 11